Pienen neidin juhliin kaivattiin perinteistä prinsessakkua, mutta vaaleanpunaisella kuorrutuksella ja perhoskoristeilla
Tein siis lähes perinteisen prinsessa kakun. Täytettä muokkasin hieman mieleni mukaisemmaksi.
Ensin tein 3.n munan vaalean kakkupohjan.
Kostuttamiseen käytin maitoa.
Täyte:
1 prk flora vispiä
n. rkl vaniljakreemijauhetta
1prk mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
vadelmahilloa
Ennen vaahdon laittamista sivelin kostutetun pohjan päälle reilun kerroksen vadelmahilloa. Prinsessakakkua muotoillessa on oleellisinta täytettäessä kasata keskelle kakkua täytettä enemmän ja painaa seuraavan kerroksen kostutettua pohjaa reunoilta tiukasti alaspäin, niin että kakusta tulee puolipallon muotoinen. Viimeisen kerroksen päälle sipaisin vielä vähän täytteen vaahtoa, jottei kakkupohja paista kuorrutteen läpi.
Tässä vaiheessa laitoin kakun lepäämään jääkaappiin yöksi. Kakku on parempi kuorruttaa ja koristella vasta tarjoilupäivänä.
Kakun kuorrutin vaaleanpunaisella, vadelman makuisella sokerimassalla. Tämän kokoiseen kakkuun riitti pieni, 250g.n pakkaus. Kakkuja kuorruttaessa on kuitenkin hyvä varata mielummin liikaa kuin liian vähän massa kuorruttamiseen, koska mikäli massa ei riitäkään, näyttää kakku heti paljon suttuisemmalta.
Massa on hyvä pyöritellä palloksi käsissä ennen kaulitsemista. Kaulitseminen on helpointa silikonimaton päällä johon on ripoteltu tomusokeria estämään massan liimautuminen alustaan.
Massa kannattaa kaulia noin 3- 5.n mm paksuiseksi pyöreäksi matoksi ja nostaa varovasti kakun päälle kaulinta apuna käyttäen. (Rullaa matto kaulimen ympärillä ja nosta kaulimen kanssa kakun päälle, näin matto ei repeä nostettaessa)
Maton tulee olla reilu, jotta sen saa muotoiltua kauniin rypyttömäksi. Kun massa on asetettu kakun päälle, sitä kannattaa tasoitella j asilitellä suoraksi varovasti kämmenellä. Varottava on kuitenkin, etteivät kynnet tai korut tee jälkiä massan pintaan.
Ylimääräinen massa leikataan joko terävällä veitsellä tai taikinapyörällä pois. Kannattaa kuitenkin leikatessa jättää kakkuun pieni vara, koska massa vetäytyy hieman leikatessa ja mikäli se on leikattu liian naftisti, jää helmoilta täytteet ikävästä paistamaan näkyville.
Jos massaa jää vielä leikkaamiseen jälkeen ylimääräistä näkyville voi sitä painella varovasti paletilla tai lastalla kakun alle piiloon
Lopuksi perhoset asetellaan kakun päälle ja kakku on valmis juhliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti