lauantai 4. toukokuuta 2013

Gluteiiniton prinsessan ratsu

 
 
 

Kakkua suunittelemassa...

 
Tämän kakun saaja on taitava piirtäjä. Meninkin hänen luonaan käymään kun aloimme suunnitella kakun tekoa. Neitokainen oli varautunut huomattavalla kynämäärällä ja mallikuvalla suunnittelemaan tulevaa kakkua. Siinä rupatellessamme kakun väreistä ja muista yksityiskohdista, neiti veti esiin myös piknic-tee-astiastonsa ja pääsin mukaan ihanille teekutsuille. Minulle olisi tarjottu jopa kevyt iltameikki suunnittelupalaverimme päätteeksi, mutta sovimme, että tytön äidin astuu maskeeraustuolille tällä kertaa ja katsotaan minun kohdallani ensikerralla tilannetta uudestaan.
Kahden pojan äitinä, oli hauska sukeltaa hetkeksi pienten tyttöjen maailmaan.
Kun hahmottelimme kakkua paperille, tyttö kysyi osasinko oikeastaan piirtää? Hymyvirne naamallani myönsin, että piirrän huonommin kun teen kakkuja. Niimpä tämä omatoiminen tyttö totesi, että no hän kyllä osaa piirtää ja piirsi minulle mallikuvan mukaan. Kotona odotti sitten minun osuuteni.
 
Kakulle tuli seuraavanlaisia toiveita.
Kakku tulisi olla hevoskakku, mielellään yksisarvinen. Hepan on oltava vaalenapunainen ja sen harjaan tulee punaisia nauhakarkkeja. Hepalla saa olla kaikkea ihanaa ja tyttömäistä bling blingiä, mutta kukiksi kelpuutettiin vain ruusuja. Toinen väri josta kakun saaja piti oli pinkin lisäksi lila.
 
Äidin kanssa sovimme kakun sisällöstä paremmin. Kakun tulisi olla gluteiiniton ja sen täytteeksi tulisi  mansikkarahkatäyte. Häneltä sain myös hyvän vinkin siitä, että gluteiiniton kakkupohja ei käyttäydy oikein hyvin vaakasuuntaan leikaten, joten olisi viisainta askarrella kakku levykakkupohjista. Gluteiinittomista kakuista minulla oli sen verran vähän kokemusta, että tämän vinkki tuli ihan tarpeeseen.
 
 

Takaisin keittiössä...

 

 
 
Aloitin tekemällä 3 x gluteiinittoman kakkupohjan.
 
3 isoa kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl sunnuntain gluteiinitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
 
Piirsin haluamani hepan pään leivinpaperille ja leikkasin sitä apunani käyttäen pohjat oikean mallisiksi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Täyte:
 
250 g suomalaisia pakastemansikoita soseutettuna
2 prk flora vispiä
2 prk hyla maitorahkaa
1 annos-prk mansikkajugurttia
n. 1 dl sokeria
n. 1/2 dl vaniljakreemijauhetta  (jykevöittämään täytteen rakennetta)
 
 
 
Soseuta hieman sulaneet mansikat sauvasekoittimella
Vatkaa flora vispi tukevaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon  loput aineet. Vaniljakreemi kannattaa lisätä viimeisenä ripotellen. Samalla voi seurata täytteen rakennetta, ettei siitä tule myöskään liian jämäkkää.
 
Kakun kostuttamiseen käytin maitoa ja täytteen lisäksi levitin pohjan päälle vadelmahilloa.
 
Pohjan ylijäämäpaloilla kohotin hieman hepan silmäkulmia ja poskipäitä. Tämä antaa vähän lisäulottuvuutta lopulliseen kakkuun.



 
Täytetty kakku sai mennä yön ajaksi kelmulla peiteltynä lepäämään ja vetäytymään jääkaappiin.
 
 


 
 
Illalla ehdin vielä askartelemaan koristeet sokerimassasta ja marsipaanista valmiiksi kovettumaan, jotta ne olisi helpompi lisätä päällystettyyn kakkuun seuraavana päivänä. Heppa tarvitsisi silmän, sarven sekä ruusun koristamaan harjaa. Pieni perhonenkin eksyi joukkoon.
 
 
 
Kovettuneet koristeet sivelin vielä pinkillä ja hopeisella tomuvärillä.
Kakun kuorrutus:
2prk flora vispiä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
1/2 dl sokeria
ripaus vaniljakreemijauhetta
 
 
 
 
Kakku päällystettiin vaahdolla ensin tasaiseksi.
Hepan harja tehtiin pursotuksin. Lopuksi koristeet aseteltiin paikoilleen. Punaiset karkkinauhat harjaan on hyvä asetella vasta juuri ennen tarjoilua, ettei nauhoissa kauniisti kiiltelevä sokeri sula tahmaksi.
 



 

1 kommentti:

  1. Huikeen hieno kakku! Ja ihanan makuinen. Tilaaja kiittää kovasti :)
    Joha

    VastaaPoista